INOS

Onze school is één van de 28 scholen van INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda. Samen geven we binnen de gemeente Breda vorm en inhoud aan het motto

Ik ben, omdat wij zijn!

en werken wij aan het ontdekken van de talenten van onze leerlingen. Wij begeleiden ze in hun groei tot zelfbewuste en verantwoordelijke mensen. Wij willen blijven leren omdat de wereld blijft veranderen. Dat willen we ook bereiken bij onze leerlingen.

Als katholieke organisatie met een maatschappelijke opdracht beseffen we hoe belangrijk het is om woorden betekenis te geven. We hebben ons motto nader uitgewerkt met de volgende kernwaarden die voor INOS van bijzondere betekenis zijn: Verbindend, Verantwoordelijk en Authentiek.

Wij gaan voor een rookvrije generatie. Helpt u mee?

Op het terrein van onze school mag niet worden gerookt. Dat ziet u ook op de borden die bij alle ingangen van onze school zijn geplaatst. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen in een schone omgeving, dus ook in schone lucht. Alle kinderen hebben het recht om rookvrij op te groeien. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. We vragen daarom aan iedereen om niet te roken op het schoolterrein én in het zicht van het schoolterrein.

Ik ben, omdat wij zijn!

Ons motto ‘ik ben, omdat wij zijn’ betekent ook dat wij voor elkaar zorgen en samen onze omgeving gezond houden. Wij vragen u om uw rookwaren thuis te laten als u naar de school komt. Daarmee bedoelen we sigaretten, shag, sigaren en ook de e-sigaretten. Wij geven samen het goede voorbeeld aan onze jonge generatie. Zo zorgen we er samen voor dat onze kinderen gezond spelen en leren.