Elfrie Korthals

Ik ben Elfrie Korthals en ben 56 jaar.  Samen met mijn man Peter woon ik in de Haagse Beemden in Breda.  Samen hebben wij 2 studerende dochters die niet meer thuis wonen. In mijn vrije tijd kun je mij regelmatig in de sportschool vinden waar ik vooral allerlei groepslessen volg. Verder vind ik het heerlijk om in een spannend boek te duiken, te fietsen en te wandelen. In oktober hoop ik dan ook weer de Zeelandmarathon te wandelen.  Tijdens vakanties ben ik graag met mijn rugzak op pad om te reizen door allerlei landen. De afgelopen jaren zijn we o.a. door Cuba en Centraal Amerika getrokken. Dit jaar gaan we richting Azië.

Ik ben begonnen op een basisschool in Rijen en de laatste jaren op kbs Kievitsloop in Breda waar ik de groepen ½, 3 en 4 gehad heb. De laatste jaren heb ik met heel veel plezier in groep 3 gewerkt. Ik vind het heerlijk om kinderen op een speelse manier te leren lezen en schrijven, op zoek te gaan naar nieuwe werkvormen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de beginnende lezertjes.   Dus , komend schooljaar, op  “De wegwijzer”, zie ik dat weer als een uitdaging.  Ik heb er zin in!